måndag 20 maj 2013

Det finns en anledning till varför det som händer i Husby sker och det stavas inte biologi

I Husby inträffade i går kväll och hela natten något som polisen rubricerar som våldsamt upplopp. Enligt media startade upploppet med bilbränder och stenkastning mot polis. Detta var även det enda som det rapporterades om under kvällen och natten i nyhetsmedia, medan privatpersoner på Twitter vittnade om en helt annan bild av händelseförloppet i orten som inkluderade polisbrutalitet i form av slag, batonger, hundar och nedlåtande kommentarer. Flera orginaltweets är borta och Twitterkonton som rapporterade om kravallerna är avaktiverade, mycket möjligt på grund av det hat och hot de fick mottaga från rasister hela kvällen igår.

Jag läser på Flashback att detta är typiskt muslimer, att dessa jävla invandrare har våld i blodet och aldrig kan vara tacksamma över att de minsann får mer pengar än våra svenska pensionärer, att detta kommer göra att Sverigedemokraterna växer sig starkare och jag blir så in i helvetes jävla förbannad att jag är sekunder från att sula in laptopen med all kraft i väggen, skrika tills lungorna går sönder och ge mig ut för att leta efter de här jävla asen som inte fattar att de själva är en del av problemet.

I vanlig jävla ordning har människor så förbannat svårt för att analysera och anklagar och skuldbelägger till höger och vänster utan att tänka efter ordentligt. Det verkar vara så jävla förekommande att bara se till händelser och uppkomna situationer och inte ifrågasätta orsakerna bakom dessa och jag blir SÅ JÄVLA PROVOCERAD av att det är VUXNA MÄNNISKOR som är så otroligt jävla korkade att de inte fattar att det är klassamhället och den ständiga segregationen som ligger bakom upploppen. Invandrare i förorten ses som andra klassens medborgare. Det är ingen som lyssnar på dem, det är ingen som ser dem, det är ingen som talar med dem. Det handlar om ett utanförskap orsakat av priviligerade människor som vänder ryggen till de underpriviligerade som ber om hjälp. Jag säger inte att bilbränder och stenkastning rättfärdigar någonting, jag säger bara att det inte är konstigt att det här sker med tanke på hur situationen ser ut. Får man aldrig sin röst hörd, blir man förminskad och ignorerad tar man till slut till alla medel som finns för att få synas och för att auktioriteter faktiskt ska lyssna. Det är då detta händer. Det handlar om ett missnöje mot polisens agerande förra veckan  Jag har alltid varit försiktig med att kritisera polisen och polisens agerande i vissa situationer men efter att ha legat uppe till tre inatt och följt hashtagen #Husby på Twitter känner jag sån otrolig svar tilltro till polisen som representanter för rättsväsendet. Det är helt sinnessjukt att ge sig på civila och barn, att skrämmas med hundar och att kalla människor för negrer och apor. Polisen i Sverige 2013.

Jag vill även spy galla över nyhetsmedia, era fega jävla kräk, som är lindade kring polisens lillfinger och gärna skriver om vandalismen och de polisskador som inträffade, men skiter i att skriva om orsakerna bakom eller att rapportera direkt från Husby utan tar all information från Twitter och vrider och vänder på sanningen för att det ska se bra ut. Antal nyhetsmedier som åkte ut till Husby i går kväll = noll. Antal nyhetsmedier som åkte till Saltsjöbaden när ett tåg hade kraschat in i ett hus = gissa.

Det är dags att lyssna på folket i förorten. Det är dags att ifrågasätta polisbrutaliteten. Det är dags att nyhetsmedier fördelar sina resurser på viktiga samhällsfrågor och problem. Upp till kamp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar